Azure in de praktijk - STEALTH Content Store for Azure - Windows Azure Platform
Zoeken binnen blogs.microsoft.nl

Windows Azure Platform

Azure in de praktijk - STEALTH Content Store for Azure

Nov 22 2010, 05:23 PM

In mijn huidige rol kom ik regelmatig over de vloer bij ISVs die producten ontwikkelen die gebruik maken van het Azure platform. Onder de titel “Azure in de praktijk” ga ik de komende maanden de ISVs interviewen die een oplossing hebben gerealiseerd op het Windows Azure platform. Deze producten zijn allemaal qua design en gebruik gevalideerd door het Azure Incubation team. De eerste in deze reeks: STEALTH software. Ik heb gesproken met Jaco van Dijk, CTO & VP Engineering, over hoe STEALTH gebruikt maakt van het Windows Azure platform. De STEALTH Content Store for Azure is een goed voorbeeld waarbij de integratie tussen on-premise en cloud technologie is gebruikt om een product in de markt te zetten. Hieronder vind je een verslag van het interview:

 

<anko>: Kan je wat vertellen over het product STEALTH Content Store voor Azure?

<stealth>: STEALTH Content Store voor Azure zorgt ervoor dat alle content van Microsoft SharePoint, ook wel BLOB’s genoemd, niet langer naar de SQL server word weggeschreven maar naar external storage – zoals Azure. Deze BLOB’s zorgen ervoor dat de Microsoft SQL database hard groeit met informatie die er niet thuis hoort. STEALTH Content Store voor Azure zorgt ervoor dat 80-90% van alle Microsoft SharePoint content (BLOB’s) naar Windows Azure Storage Services gaat en er tussen de 10-20% aan meta data in de Microsoft SQL server achterblijft. Hiermee zal het aantal databases minder snel groeien en de groei van databases blijven beheersbaar. De backup en restore processen zullen sneller verlopen en het herstellen van een SharePoint omgeving word vereenvoudig en versneld. Op IT niveau geeft het een duidelijk beeld wat er aan Storage kosten per jaar betaald moet gaan worden voor een SharePoint omgeving, je rekent af per GB per maand. Windows Azure Storage Services start van 1 GB en je kan groeien tot Peta Bytes. De kosten zijn beter in kaart te brengen en geeft SharePoint de schaalbaarheid die het nodig heeft om als een Enterprise Content Management systeem mee te doen.

 

<anko>: Wat was jullie belangrijkste reden om de STEALTH Content store voor Azure te ontwikkelen?

<stealth>: STEALTH Software had al een oplossing geschreven voor Microsoft SharePoint deze versie maakte gebruik van een private cloud storage oplossing, de belangrijkste reden was dat we steeds meer klanten kregen die ons de vraag stelde of dit ook mogelijk was naar public storage cloud oplossingen. Een andere reden voor ons om met Windows Azure in zee te gaan was op basis van het vertrouwen dat men heeft in Microsoft, cloud storage was en is een moeilijk onderwerp bij heel veel mensen. Nu hun content bewaard word in een data center van Microsoft geeft dat meer vertrouwen om content buiten de deur op te slaan.

 

Een van onze klanten, hosting provider,  heeft de oplossing SharePoint – STEALTH – Windows Azure al een jaar in productie, we zijn samen met deze klant gestart met het ontwikkelen van de oplossing toen Azure nog in Beta was in 2009.

 

<anko>: Kan je beschrijven hoe het Windows Azure Platform jullie heeft geholpen?

<stealth>:  Windows Azure heeft er voor gezorgd dat cloud storage in een ander daglicht is komen te staan bij heel veel klanten,  ook dat klanten services (zoals web services) op Azure kunnen laten draaien zet de klant aan het denken waarom bepaalde services nog in-house draaien.

 

Het gehele platform Azure biedt STEALTH Software de mogelijkheid om de Content Store voor SharePoint oplossing als een Application Storage Foundation Services binnen Azure te laten draaien, dit geeft de klant meer functies en deze gaat alleen dat betalen wat hij echt nodig heeft.

 

<anko>: Welke andere Microsoft producten worden bij de oplossing gebruikt?

<stealth>:  Naast de Windows Azure Storage Services gebruiken we Microsoft SQL 2008, SQL Azure, Windows Azure rollen en Microsoft Crypto API

 

<anko>: Waarom is de STEALTH Content Store uniek?

<stealth>:  Het unieke van STEALTH Content Store is dat we ervoor zorgen dat we met de industrie standaard (native) API’s werken en geen software installeren binnen SharePoint. Onze focus ligt dan ook op het gebied van Cloud Storage functies aanbieden aan applicaties, bijvoorbeeld SharePoint en Zimbra. De STEALTH oplossing biedt o.a. de volgende extra functies op de content van deze applicaties; hoe vaak moet de content in de cloud aanwezig zijn, beveiliging, encryption en hoe lang moet er blijven staan enz.

 

<anko>: Wat zijn de belangrijkste lessen die jullie hebben geleerd tijdens de ontwikkeling? 

<stealth>:  Wat een erg belangrijke les is geweest is de beveiliging van de informatie die je naar Windows Azure overzet, beveiliging moet goed uitgelegd worden aan klanten en getoond worden. Het overzetten van de huidige applicaties, web services, gaat snel – er zijn natuurlijk altijd puntjes die niet direct over willen binnen een applicatie maar het grootste deel migreert soepel.

Commentaar:

Twitter Trackbacks for Azure in de praktijk - STEALTH Content Store for Azure - Windows Azure Platform [microsoft.nl] on Topsy.com zei:

PingBack vanaf  Twitter Trackbacks for                 Azure in de praktijk - STEALTH Content Store for Azure - Windows Azure Platform         [microsoft.nl]        on Topsy.com

# November 23, 2010 12:20 AM
Wat denkt u?

(Verplicht) 

(Verplicht) 

(Optioneel)

(Verplicht) 
CaptchaCube Vraag:


Antwoord: