August 2011 - posts - Mark analyseert

August 2011 - posts

Informatie analyse & Visual Studio vNext
11 August 11 01:35 PM | Mark Wildenberg | met no comments

Microsoft is weer volop bezig met de volgende versie van Visual Studio. De aandacht verschuift van Developers naar de rest van het ontwikkelteam. In 2008 werd al veel aandacht besteed aan performance testing. Met 2010 werd de functionele tester bediend zal dan met de volgende versie de informatie analyst bediend gaan worden?

Als je in de diverse blogs (bijv. Jason Zanders) duikt lijkt er wel het 1 en ander te gaan veranderen. Operations die erbij getrokken gaan worden (SCOM?) en requirements en project management. De tekening hieronder is een overzicht waar veel mee gezwaaid wordt.

So – What’s in it for us? Voorlopig twee zaken:

  • We krijgen eindelijk een goeie tool om scherm layouts mee te ontwerpen.
  • En een feedback tool om prototypes en applicaties te kunnen reviewen.

Na diverse pogingen met Visio en Expression Blend (SketchFlow), die iedereen links laat liggen, krijgen we een officiele PowerPoint add-in! Daarbij hebben ze goed gekeken naar de huidige tooling van de schermontwerpers. Een beetje informatie analyst gebruikt op dit Excel of PowerPoint. Dat is snel, maar moeilijk onderhoudbaar. Met officiele PowerPoint shapes wordt het een fluitje van een cent. Hieronder een aantal screen shots, zeer veelbelovend!

Daarnaast zijn er diverse feedback mechanismen ingebouwd. Deze bestond al in een simpele vorm binnen SketchFlow en in een zeer uitgebreide vorm in Test Management, maar lijkt nu ingebouwd te gaan worden in TFS. Deze functie kan handig zijn, maar is in de test management voor redelijk complex (en zeker niet geschikt voor User feedback). Dus maar kijken hoe dit in praktijk gaat uitpakken. Hieronder een aantal schermprintjes

Nu nog wacht op de grote UML verbeteringen zodat we ook een beheersbaar UML model kunnen maken. Dan ben ik helemaal tevreden. We zullen het zien.