Vodafone introduceert als eerste operator in Nederland betalen via de telefoonrekening voor Windows Phone - Matthijs Hoekstra
Zoeken binnen blogs.microsoft.nl

Matthijs Hoekstra

About Life, Microsoft and Everything

Vodafone introduceert als eerste operator in Nederland betalen via de telefoonrekening voor Windows Phone

Dec 11 2012, 09:00 AM

Vodafone introduceert als eerste operator betalen via de telefoonrekening voor Windows Phone. Dit is heel goed nieuws voor de developers (en uiteraard voor alle phone gebruikers). Operator billing maakt het mogelijk om apps en muziek te kopen op je Windows Phone via je telefoonrekening. Zodra je een app koopt krijg je de mogelijkheid om je provider te kiezen in plaats van een creditcard of paypal.

clip_image005

Hier hoef je als gebruikers niets voor te doen. De telefoon haalt automatisch de instellingen op zodat je dit kunt gaan gebruiken. Zodra je een app koopt wordt dit op je rekening gezet of van je tegoed afgehaald. Erg simpel dus.

Maar ook voor developers dus zeer goed nieuws. We zien in de praktijk dat het aantal downloads en de omzet per gebruiker tussen de 2 en 3x zo hoog wordt. Daarnaast kiest (dit is in de US) 75% van de gebruikers voor operator billing ipv credit card betaling. In NL verwacht ik dat dit nog hoger is omdat een creditcard hier wat minder gangbaar is dan in de US. Je hoeft als developer hier niets voor te doen. Het is alleen een backend verandering waar MS voor zorgt.

Onderstaande grafiek laat zien wat er gebeurd als je operator billing aanzet.

image

image

 

We zullen in de toekomst nog meer operators gaan aansluiten. Hier kun je de lijst met alle aangesloten operators tot nu toe vinden.

Commentaar:

belastingschijven zei:

<a href="www.belastingeninformatie.nl/.../a>

I found your website the other day and after reading a handful of posts, thought I would say thank you for all the great content. Keep it coming! I will try to stop by here more often.

# December 22, 2012 10:22 AM
Wat denkt u?

(Verplicht) 

(Verplicht) 

(Optioneel)

(Verplicht) 
CaptchaCube Vraag:


Antwoord: