October 2009 - posts - SharePoint Community Blog

October 2009 - posts

Borrel drinken met SharePoint experts? Woensdag aanstaande kan dat. Zie hieronder de uitnodiging:

In de week van 2 tot 6 november wordt er in Amsterdam een IGNITE SharePoint 2010 training gegeven aan Microsoft SharePoint professionals. Zowel de trainers als de deelnemers wilden graag hun medewerking verlenen aan een DIWUG avond. Deze mogelijkheid wilden we natuurlijk niet aan jullie voorbij laten gaan.
Dit keer is een informele setting waar mogelijkheid wordt geboden om vragen te stellen aan trainers Spencer Harbar (MCM & MVP - UK) en Wouter van Vugt (MVP - NL) of andere SharePoint MVP's en experts als Tobias Zimmergren (MVP - Zweden) en Waldek Mastykarz (MVP - NL) maar ook Matthijs Hoekstra (Microsoft) en Mirjam van Olst (MCM) zijn aanwezig.
Dit keer geen plenaire sessies, maar mogelijkheid om de experts te ontmoeten en ze te bestoken met vragen over de nieuwe features van SharePoint 2010 of best practices van MOSS 2007. En natuurlijk vergeten we de inwendige mens niet...

Microsoft is de sponsor van dit event.
Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol
Route beschrijving

AGENDA

17:00-18:00
Ontvangst met een hapje eten

18:00-18:30
"Meet the experts"
Korte introductie van de experts en hun visie op SharePoint 2010

18:30–20:00

"Ask the experts"
Informele borrel waar je vragen kunt stellen aan de SharePoint Experts en kan netwerken met andere SharePoint professionals

Aanmelden gaat via de website van de DIWUG.

Posted door Matthijs Hoekstra | met no comments
Opgeslagen onder: , , ,

De ontwikkelingen op gebied van SharePoint gaan razendsnel. Tijdens de SharePoint Conferentie in Las Vegas zijn veel belangrijke ontwikkelingen aangekondigd rond SharePoint 2010. Tijdens Microsoft SharePoint Connections 2010  kunt u in twee dagen de belangrijkste sessies bijwonen die het SharePoint-landschap het komende jaar zullen gaan veranderen. 

SharePoint Connections 2010 is een absolute "must" voor iedere SharePoint-professional. U kunt kiezen uit vier parallelsessies met een keur aan sessies en workshops voor it-professionals, developers en SharePoint business-gebruikers. Daarbij is er ook ruimte voor het ontmoeten van andere SharePoint-gebruikers en community experts.

Reserveer nu alvast 18 en 19 januari 2010 in uw agenda voor SharePoint Connections. Op 20 januari worden ook nog enkele in-depth SharePoint 2010 tutorials gegeven waar u apart voor kunt registreren. De SharePoint Connections website met een uitgebreide agenda en een inschrijfmogelijkheid zal op korte termijn beschikbaar komen. Wij adviseren u om zo snel mogelijk te registreren.  U profiteert dan van het voordelige early-bird tarief en u kunt gegarandeerd aan het event deelnemen zonder het risico te lopen dat deze voortijdig is uitverkocht.

Op LinkedIn is al een event aangemaakt (leuk om alvast met mensen te connecten: http://events.linkedin.com/Microsoft-SharePoint-Connections-2010-18/pub/147050

Opmerking: Interesse om SharePoint Connections te sponsoren? Neem contact op met het SharePoint Connections evenementenbureau.

Posted door Matthijs Hoekstra | met no comments
Opgeslagen onder: , ,

We hebben al eens eerder geschreven over de SharePoint Masters. Nu staan ze allemaal op de website van Microsoft. http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/master.aspx#meet

Er zijn op dit moment 3 Exchange Masters, 1 OCS Master, 1 AD Master  en 4 SharePoint masters. Een redelijke exlusieve titel op dit moment dus.

Posted door Matthijs Hoekstra | met no comments
Opgeslagen onder: ,

Wow, een hele dag gratis SharePoint 2010 content via het internet. Check de site: http://sharepointvcx.com/default.aspx

Zeer goede sprekers zoals: Arpan Shah, Ted Pattison, Andrew Connell, Scot Hillier, Bob Fox, Shane Young en niet te vergeten onze lokale held Wouter van Vugt.

Posted door Matthijs Hoekstra | 1 comment(s)
Opgeslagen onder: ,

Ik mag nog niets verklappen maar als ik jullie was zou ik 18 en 19 Januari in mijn agenda blokken :)

Posted door Matthijs Hoekstra | 1 comment(s)
Opgeslagen onder: ,

Dit is de eerste gast posting op dit blog. Mocht je zelf wat willen plaatsen stuur dan even een bericht naar mij via mail (mahoekst@microsoft.com).

Nadat afgelopen maandag de sessies voor de SharePoint Conferenctie openbaar werden gemaakt, vroeg ik me af hoe kan je zien wie naar welke sessie gaat. Na een MSN gesprek met Jeremy Thake van http://sharepointdevwiki.com/ maakte hij 2 blog post over hoe je kunt laten zien welke sessies je bijwoont. Beide blog posts zijn hier te vinden: SPC09 sessie codes voor Twitter en SPC09 Session codes en titels.

Toch had ik het gevoel dat niet iedereen zou zien wat er getweet wordt. Je zou dan voor elke sessie een speciale zoekopdracht moeten maken. Na een nacht met bijna geen slaap en draaien en draaien had ik de oplossing. Ik heb de sessies gekopieerd in een SharePoint lijst en een webpart gemaakt die een query afvuurt op twitter. Dit was een snelle oplossing.

Omdat ik nog niets gedaan had met de twitter api ben ik gaan kijken op het internet/codeplex. Ik vond deze pagina Twitter Search WebPart van matt jimison op zijn site stond ook de code. Ik heb er een deel van gekopieerd en heb een deel aangepast. In het eindresultaat is heb ik een keuzelijst gemaakt waarin je je sessie kunt selecteren. Na het selecteren van de sessie worden de tweets geladen met de hastag van die sessie.

Het eindresultaat ziet er als volgt uit:

image

Je vindt de SharePoint-conferentie twitter pagina hier Het zou mooi zijn als de pagina automatisch wordt vernieuwd met Ajax. Misschien ga ik dat in later stadium maken (Als ik meer tijd heb). Aangezien er ook een groot evenement in Nederland is van de SDN heb ik ook de tag # sdc2009 toegevoegd voor de mensen die willen zien wat er daar gebeurd. Het event is 19 en 20 oktober.

De webpart is op dit moment alleen beschikbaar voor Internet Explorer, in andere browsers is het mogelijk dat je een fout krijgt, mijn excusses daarvoor .

 

twitterProfilePhotoPaulKeijzersPaul Keijzers is een door Microsoft gecertificeerd SharePoint Specialist. (MCSD,MCTS). Paul heeft meer dan 10 jaar ervaring in de ontwikkeling en implementatie van diverse software en sinds de introductie van Microsoft SharePoint heeft hij zich daarin volledig gespecialiseerd.

Meer informatie is te vinden op kbworks.nl en op zijn blog.

De eerste SharePoint 2010 informatie zal in Nederland worden gepresenteerd tijdens de SDC op 19 en 20 oktober in Papendal. SDC is een 2daags event georganiseerd door de SDN (Software Development Network). Wouter van Vugt geeft hier een presentatie over SharePoint 2010 Development. Wouter is op dit moment 1 van de weinige experts met echte hands-on ervaring. (Hij heeft het trainingsmateriaal voor SharePoint 2010 ontwikkeld samen met Ted Pattison, Andrew Connell en Scott Hillier).

Daarnaast zal *** Moffat 2 sessies doen over Access 2010 en Access 2010 icm SharePoint 2010. (Bedankt Maarten voor de toevoeging)

 

Posted door Matthijs Hoekstra | 2 comment(s)
Opgeslagen onder: ,

Volgende week begint de SharePoint Conference in Las Vegas. Daar wordt eindelijk alle informatie rondom SharePoint 2010 bekend gemaakt. Voor diegene die daar niet bij kunnen zijn zijn er gelukkig wel manieren om op de hoogte te blijven. Uiteraard zal er veel via Twitter en blogs bekend gemaakt worden. Later zal vanuit Microsoft ook veel informatie beschikbaar komen. (Events etc zullen ook via dit blog bekend gemaakt worden)

EndUserSharePoint.com zal via het blog informatie tonen via een live twitter page en er zijn meer dan 90 personen die zich geregistreerd hebben om live te bloggen.

Paul Keijzers heeft een pagina gemaakt waar je per sessie kunt zien waarover getwitterd wordt: http://home.kbworks.nl/spc09/default.aspx

image

Ik hoop jullie ook op de hoogte te houden tijdens mijn verblijf in Las Vegas. (uiteraard met behulp van anderen :))

Posted door Matthijs Hoekstra | 1 comment(s)
Opgeslagen onder: ,

De Nederlandse Meet & Greet is in het mandalaybay hotel in de eyecandy bar om 18:00 op maandagavond. Geef het door aan je collegas klanten etc. Helaas hebben we niet van iedereen de mailgegevens om ze uit te nodigen.

http://www.mandalaybay.com/dining/eyecandy.aspx

Posted door Matthijs Hoekstra | 1 comment(s)
Opgeslagen onder:

Vrijdag werd op het blog van het SharePoint team aangegeven dat de SharePoint Conference 2009 officieel is uitverkocht!

I'll be at SPC09 Join me at SPC09 We'll be at SPC09

Gelukkig mag ik naar deze conferentie van Microsoft. We gaan jullie via dit blog proberen op de hoogte te houden van alle aankondigingen. Hou ook dit blog in de gaten voor alle events die in Nederland door Microsoft en onze partners georganiseerd gaan worden zodat jullie zo snel up to speed zijn met de nieuwe SharePoint 2010 technologie en functionaliteit.

Op twitter zal een hoop informatie realtime voorbij komen. Hou de #spc09 tag in de gaten op bv twittersearch: http://search.twitter.com/search?q=%23spc09 of in je favoriete twitter applicatie.

Dit (de SharePoint Dev Wiki) is trouwens ook een prima plek om op de hoogte te blijven van SP2010 content. We proberen met de hele community daar zoveel mogelijk centraal informatie over de nieuwe functionaliteiten te verzamelen zodat niet alle informatie hoeft te lezen op blogs etc (10x dezelfde content zoals bij de aankondiging dat SharePoint designer gratis was geworden :))

Posted door Matthijs Hoekstra | met no comments

Welkom op dit blog. Dit blog is bedoeld voor en door de SharePoint community. We gaan hier interessante informatie verzamelen over alles wat met SharePoint te maken heeft. Zo nu en dan zullen gastbloggers artikelen plaatsen die interessant zijn. Hou deze plek dus in de gaten.

Heb je zelf wat interessants te melden stuur mij dan een berichtje dan kijk ik of we het kunnen plaatsen op dit blog.

Bij alle postings zal ik een kleine toevoeging onderaan het artikel plaatsen (met eventueel foto) van de gastblogger en een link naar je eigen blog of pagina. (zie het voorbeeld hieronder)

image

Het idee is overgenomen van het ITProCommunity blog. Tony en Daniel hebben dit al en tijdje draaien en men plaatst er regelmatig zeer interessante content. Dus kom maar op zou ik zeggen :)

Posted door Matthijs Hoekstra | met no comments
Opgeslagen onder: ,