.NET 3.5 Client Product Roadmap - Microsoft User Experience Blog

.NET 3.5 Client Product Roadmap

Op de blog van Scott Guthrie zijn details gegeven met betrekking tot de roadmap van het .NET Framework 3.5. In deze posting wordt vooral veel verteld over ontwikkelingen rond Windows Presentation Foundation (WPF). Het gaat dan met name om updates die er dit jaar al gaan komen.

ms_net_cDe update maakt bijvoorbeeld mogelijk om een betere install ervaring te krijgen voor WPF-gebaseerde applicaties. Als iemand bijvoorbeeld al .NET Framework 2.0 heeft geinstalleerd, worden alleen de benodigde updates gedownload.

Voor WPF zijn er in 3.5 al allerlei performance verbeteringen doorgevoerd, maar er zullen nog meer vormen. Zo zullen een aantal bitmap-effecten hardware-matig gaan gebeuren in plaats van software-matig. Maar ook zullen er performance verbeteringen komen op het vlak van media en video.

Er komen ook nieuwe controls voor WPF, waaronder een datagrid, date/time picker en een Office Ribbon control. Daarbij wordt ook de functionaliteit van de designer in Visual Studio uitgebreid voor WPF. Er komt bijvoorbeeld betere ondersteuning voor het werken met events op WPF-controls.

Ook hiermee wordt weer getoond dat ook WPF en Silverlight veel aandacht krijgen binnen Microsoft en dat er hard aan gewerkt wordt om de platformen en tools steeds beter te maken. Dat maakt het dan ook weer eenvoudiger om rijke user experiences te leveren in applicaties. Aan de software hoeft het niet meer te liggen ....

Published 21 February 2008 03:18 PM door Martin Tirion
Opgeslagen onder: , ,

Commentaar:

Geen commentaar

Wat denkt u?

(Verplicht) 
(Verplicht) 
(Optioneel)
(Verplicht) 
CaptchaCube Vraag:


Antwoord:
Zoek

Go

Dit weblog

Nieuws

Selecteren