Nieuw - Eenvoudig dynamische websites maken met WebMatrix - Microsoft User Experience Blog

Nieuw - Eenvoudig dynamische websites maken met WebMatrix

webx-brand

 

 

Er is een nieuw product uitgekomen van Microsoft om eenvoudig dynamische websites te maken: WebMatrix. Het is snel, compact en gratis. Het bevat een omgeving om snel met een website te beginnen of het beheer ervan te doen. Je kan dan eenvoudig databases gebruiken (standaard SQL Server Compact), open source applicaties (WordPress, Joomla, DotNetNuke), enzovoort. WebMatrix werkt samen met Visual Studio, dus als je de pagina’s in die omgeving wilt bewerken kan dat ook.

Voor WebMatrix is een nieuwe eenvoudige programmeertaal bedacht, genaamd Razor. Voor je denkt: o nee, weer wat nieuws … het is gebaseerd op C#, lijkst op ASP (niet ASP.NET) en PHP, maar heeft wel de snelheid en eenvoud die je mag verwachten. En uiteraard is er volledige ondersteuning voor webstandaarden als HTML, CSS en Javascript. Combineer dat met Razor en je hebt een krachtige combinatie.

Bij WebMatrix wordt ook de nieuwe IIS Developer Exress webserver geleverd. Dit is een ingebouwde webserver, een afgeleide van Internet Information Server (IIS). Deze webserver is lichtgewicht en werkt direct. Dus geen ingewikkelde installatie of configuratie is nodig. En de belangrijkste zaken die door IIS worden ondersteund, worden ook in deze Express versie ondersteund.

Met SQL Server Compact is het ook zeer eenvoudig om een database in een website te gebruiken. SQL Server Compact is een afgeleide van SQL Server, en biedt een lichtgewicht database die snel en makkelijk te maken, onderhouden en uit te rollen is. Daarnaast is het ook mogelijk om een SQL Server Compact database op een bepaald moment te upgraden naar SQL Server, als er meer schaalbaarheid en kracht vereist is.

Ga naar http://www.microsoft.com/web/matrix/ voor meer informatie, download WebMatrix  en probeer het uit.

Published 08 July 2010 08:51 PM door Martin Tirion
Opgeslagen onder: ,

Commentaar:

# Dede said on 15 July, 2010 02:38 PM

Interessant programma, ik ga het zeker even proberen. Zelf werk ik altijd met het programma artisteer om mijn designs vorm te geven. Deze pas ik dan toe op Joomla of Blogger.

# Allard said on 26 August, 2010 05:35 PM

WebMatrix gedownload en geinstalleerd samen met VWDExpress 2010 op mijn nieuwe Windows 7 machine. MVC 2 moet wel heel gaaf zijn! Maargoed eerst een twee jaar oude ASP.NET homepage proberen te verbeteren met WebMatrix. Dat het probleem was dat ik hiervoor een MySQL database gebruik en dat dit vroeger tricky was. Ik hoop dat dit met WebMatrix gemakkelijker gaat.

Wat denkt u?

(Verplicht) 
(Verplicht) 
(Optioneel)
(Verplicht) 
CaptchaCube Vraag:


Antwoord:
Zoek

Go

Dit weblog

Nieuws

Selecteren