Microsoft Media Platform Content Manager 1.0 - Microsoft User Experience Blog

Microsoft Media Platform Content Manager 1.0

Content Manager is onderdeel van het Microsoft Media Platform en levert een end-to-end video workflow oplossing gebaseerd op de overige onderdelen van het Microsoft Media Platform en Microsoft SharePoint 2010. Het kan gebruikt worden voor het beheren van live streaming evenementen, transcoderen van video’s, het beheren en publiceren van video’s, het bewerken van video’s en beheer van advertenties in en om de video’s tijdens het uitspelen ervan.

Dit nieuwe framework in het Microsoft Media Platform is geoptimaliseerd voor IIS Smooth Streaming, maar ook “gewone” Video-on-demand oplossingen en andere mogelijkheden worden ondersteund of zijn toe te voegen. De oplossing is open-source, dus volledig inzichtelijk en naar wens aanpasbaar.

image

Microsoft SharePoint

SharePoint wordt gebruikt voor de opslag van de meta-data en voor ondersteuning van workflow. Binnen de webomgeving kan een project worden aangemaakt (bijvoorbeeld “TechDays 2011”) waar alle content voor dat project beheerd kan worden. Alles is overzichtelijk te vinden in een dashboard. In de omgeving wordt er gebruik gemaakt van een standaard media player (Silverlight gebaseerd) zodat previews mogelijk zijn. Er kan ook een eigen player worden gebruikt.

Live evenementen

Live evenementen kunnen met de omgeving bediend worden. Zowel het programma, als het starten en stoppen van live-streams is vanuit deze omgeving mogelijk. Deze opdrachten worden vervolgens aan de ingestelde encoders, publishing points, en dergelijke doorgegeven. Standaard worden Expression Encoder, Inlet encoders en IIS Media Services ondersteund. Ook dit is weer uitbreidbaar of aanpasbaar met extensies.

Advertenties

Advertenties kunnen ook beheerd worden. Door het aangeven van meta-data bij een advertentie kan de scheduling-service gebruik maken van de meest toepasselijke advertenties. Via een dashboard is het overzicht te zien van de advertenties en de koppelingen die zijn gemaakt.

Transform Manager

Een onderdeel van IIS Media Services die gebruikt wordt is de Transform Manager (nu nog in beta). Deze service wordt gebruikt om bijvoorbeeld video’s die geupload worden in het juiste formaat op te slaan. Of om een IIS Smooth Stream real-time om te zetten in een formaat zodat naast Silverlight (web en desktop) ook devices als iPad, iPod, iPhone en Windows Phone bediend kunnen worden.

Video Editor

Als video’s in IIS Smooth Streaming formaat zijn opgeslagen en worden aangeboden, kan de Video Editor die in het platform is opgenomen gebruikt worden om snel nieuw materiaal te maken op basis van andere clips. Denk bijvoorbeeld aan highlights. De editor levert een manifest-file op die vervolgens als een video kan worden afgespeeld, waarbij de aangegeven delen van het originele materiaal wordt afgespeeld.

Downloads en Links

De downloads van de documentatie en de installatie set zijn te vinden op het Microsoft Download Center.

Nuttige links:

Published 05 July 2011 03:06 PM door Martin Tirion

Commentaar:

Geen commentaar

Wat denkt u?

(Verplicht) 
(Verplicht) 
(Optioneel)
(Verplicht) 
CaptchaCube Vraag:


Antwoord:
Zoek

Go

Dit weblog

Nieuws

Selecteren