Zoeken in blog

POP3 ondersteuning in Windows 8 mail app

06 November 2012, 02:19 PM   |  

Let op, Er is een meer recente blogpost over POP3 mail in Windows 8. Onderstaande informatie is nog wel correct. 

 

In Windows 8 wordt een standaard email app meegeleverd. Deze wordt regelmatig voorzien van een update. De Windows 8 Mail app ondersteunt email-services die gebruik maken van Exchange ActiveSync (EAS) inclusief Exchange, Hotmail en Gmail. Ook worden IMAP-accounts in de app Mail ondersteund. Momenteel is er echter nog geen ondersteuning voor POP3.

POP3 is een oud maar veelgebruikt mailprotocol bij providers. Een groot nadeel van POP3 is dat je alleen mail kunt versturen vanaf het netwerk van de provider, dit is dan ook een veelgehoord probleem bij mobiel gebruik van de laptop of smartphone. De keuze is daarom gemaakt om dit protocol niet te ondersteunen, juist omdat dit in mobiele scenario’s (die je al snel hebt met laptop en tablets) dit niet de juiste verwachting geeft.

Het is echter mogelijk om POP3 e-mailaccounts samen te voegen met Outlook.com. Hiermee kunt u uw POP3 mail laten binnenkomen op uw Hotmail/Live of Outlook.com emailadres en deze dan alsnog via de Windows 8 Mail app ontvangen.Omdat de POP3 mail dan via een Cloud-mail service gaat is de mail op te halen vanaf elke lokatie en gaat versturen ook beter. Om dit te doen volgt u de onderstaande stappen:

 

 1. Open een Browser

 2. Meld je bij Outlook.com aan met je Microsoft-account.

 3. Klik in de rechterbovenhoek van het Outlook-venster op het pictogram Opties Pictogram Opties en klik vervolgens op Meer e-mailinstellingen.image

 4. Klik onder Account beheren op E-mail verzenden en ontvangen van andere accounts.

 5. Klik onder U kunt e-mailberichten van deze account ontvangen op E-mailaccount toevoegen.

 6. Voer het e-mailadres en het wachtwoord in voor het e-mailaccount waarmee je e-mail wilt verzenden en ontvangen en klik vervolgens op Volgende.

  Outlook geeft de aanbevolen instellingen. Als je wordt gevraagd of je de instellingen wilt controleren of als Outlook geen verbinding met de andere e-mailserver kan maken, neem dan contact op met je andere e-mailprovider om te controleren of de POP-instellingen kloppen. image

 7. Selecteer de locatie waar je e-mail voor dit account wilt laten bezorgen. Dit kan een aparte map zijn of het Postvak IN van Outlook.

 8. Selecteer de optie die je wilt gebruiken voor ongelezen berichten en klik daarna op Opslaan

 9. Open de Mail app.

 10. Selecteer uw Hotmail/Live of Outlook.com-account. Als uw POP e-mail wordt opgeslagen in de Hotmail postvak in wordt, ziet u deze e-mails nu in de postvak in. Als de betreffende e-mail wordt opgeslagen in een nieuw aangemaakte map, dient u over te schakelen naar map weergave en naar de betreffende map te gaan.

 

gr.

Lars van Beek

Terug
Reacties

Reacties:

Rob
7 November, 2012 11:23 AM

Is het ook mogelijk om vanuit de mail app mail te sturen met als afzender het pop3 account? Voor zover ik het heb kunnen beoordelen werkt dit alleen vanuit outlook.com

Eduard
12 November, 2012 8:10 AM

Dat is dan niet zo handig als je niet kunt verzenden met als afzender je pop account. Ik heb Ziggo e-mail als standaard e-mail waarmee ik met iedereen contact heb, dus vind het wel een slechte zaak dat Windows geen pop-ondersteuning ingebouwd heeft. Lijkt me toch een van de basis-functionaliteiten van een e-mail client?

15 November, 2012 2:00 PM

Als je je POP3 mail via Outlook.com laat lopen dan zal de verzonden email idd via dat outlook.com adres gaat. Dit omdat je dan gebruik maakt van outlook.com als verzender.

Het niet ondersteunen van POP3 is ook voornamelijk omdat het POP3 protocol een ouder protocol is dat niet werkt in mobiele scenario's. Als je niet op het netwerk van je provider zit kun je niet verzenden. neem je je laptop dus mee buitenshuis, dan kun je geen mail meer verzenden. Met een Imap, outlook.com of Exchange mailbox kan dit wel.

Jørgen Woortman
16 November, 2012 1:55 PM

Er zijn twee manieren om je POP3 e-mailadres te gebruiken als afzender wanneer je mail stuurt vanuit het outlook.com account: 1. POP-adres als standaard adres gebruiken; 2. POP-adres per e-mail kiezen.

1. POP-adres als standaard afzender instellen:

- log in met je outlook.com account

- zorg dat je in de mailbox bent (bijv. Postvak In)

- In de rechterbovenhoek, naast je naam, klik je op het wieltje en kies je 'Meer e-mailinstellingen'. Je komt dan in het instellingenscherm

- Klik nu 'E-mail verzenden/ontvangen van andere accounts'. Je komt in een detailscherm.

- In het onderste deel staan de andere/POP3 accounts die je hebt toegevoegd. Deze adressen kun je gebruiken als standaard mailadres. Klik achter het adres dat je wilt gebruiken de link 'Als standaard gebruiken'.

- Wanneer je terugkomt in Postvak In stuur je vanaf nu alle berichten met het POP-adres als afzender.

Let op: dit werkt voor zover ik weet alleen voor het mailbox adres, niet voor aliassen die eventueel bij de POP-mailbox zijn ondergebracht.

2. Per bericht afzender kiezen

- In Outlook.com, klik je op +Nieuw, het nieuwe bericht-scherm opent.

- Linksboven staat je naam en het standaard afzenderadres. Klik op het pijltje naar beneden dat achter het e-mailadres staat.

- Kies het adres dat je als afzender voor dit specifieke bericht wilt gebruiken.

- Maak je bericht en verzend het. Het volgende bericht gebruikt weer het standaard afzenderadres.

Veel plezier in het gebruik.

Martijn
25 November, 2012 12:53 PM

Echt niet te geloven hoe microsoft elke keer weer iedereen probeert te naaien met hun microsoft accounts nu weer...

Ik erger me elke keer weer dood...

Martijn
25 November, 2012 12:54 PM

AH, moderatie!   GOED zo MIcrosoft... censuur!!, vooral niet negatieve berichten weergeven :)

NIET NORMAAL meer jullie....   Bah.....

MC Mellenbergh
30 November, 2012 4:01 PM

Altijd hetzelfde geklooi met microsoft ik moet mij aanpassen met mijn email terwijl mijn provider dat niet hoeft te doen. Microsoft moet gewoon leveren wat ikNODIG heb en wel direct en mij niet dwingen dingen te veranderen waar ik niets mee kan.Voor mij betekent dat dat straks windows einde verhaal is ga ik wel terug naar XP

lady frustrated
3 December, 2012 9:26 PM

Wie kan mij op eenvoudige manier uitleggen hoe ik mijn telfort pop3 mail kan installeren of activeren op windows 8. ik word er knettergek van, ik kom er gewoon niet uit. HELP

Rob
17 December, 2012 6:06 PM

Ook ik wortel al dagen met het mail probleem. Ik heb meerdere mail adressen, ook zakelijk. Via de standaard mail voorziening in W8 niet mogelijk met POP3.

Nog een Outlook2003 in de kast, dagen mee bezig geweest (niet voorelkaar gekregen). Nu Windows live mail geinstalleerd en al mijn E-Mail adressen werken weer. Microsoft had wel even beter naar de gebruikers kunnen kijken, wij betalen toch om te E-Mailen, laten zij nou POP3 laten gebruiken. IK hoef niet zo nodig via mijn telefoon te e-mailen. Daar heb ik de computer voor!

Henri
23 December, 2012 8:31 PM

Ik word nog niet blij van Windows 8.

mike
26 December, 2012 1:21 AM

wat een armoe, berichten tegel en dan proberen een account toe tevoegen ipv dat stomme msn account, gewoon mijn outlook op een tegel moet toch niet te moeilijk zijn...maar helaas, facebook bagger is snel te plaatsen maar dan zit je gelijk aan je max accounts. wat een kut programma....

Gerrit
31 December, 2012 6:48 AM

Bepaald niet klantvriendelijk dat je de standaard email app niet met pop3 laat samenwerken. En de smoes dat het een verouderd protocol is gaan natuurlijk ook niet op. Heb echt het idee dat je gedwongen wordt een webmail adres te gaan gebruiken. En daar houdt ik niet zo van. Bagger, pure bagger.

Theo
5 January, 2013 7:37 PM

Je kan ook windows mail downloaden en dan gewoon je pop3 gebruiken

Harry
8 January, 2013 10:11 PM

Net nieuwe pappie gekocht komiek erachter dat ik mijn mail niet kan gebruiken lekker is dat 500erie weg ik zet erwel Vista over heen

Marco
15 January, 2013 6:20 PM

Zojuist windows live mail 2012 proberen te installeren op win8 om die ellende met de mailapp pop 3 te omzeilen maar hij komt tijdens de setup met de error 0x80040605

fout:WLXSuit

Iemand eerder dit probleem gehad, en mischien een oplossing heeft?

Roeland
25 January, 2013 7:32 PM

stap 4 is niet uitvoerbaar:E-mail verzenden en ontvangen van andere accounts. bestaat niet!

Henri
26 January, 2013 11:37 AM

Ik word nog niet warm van dat windows 8. Slecht over nagedacht, aantal programma's werkt niet en heeeeeeel veeeeeel mailproblemen. Snel oplossen en anders wordt mijn volgende computer een Mac.

Paul
29 January, 2013 12:05 PM

Alle handelingen gevolgd, via outlook.com na inloggen ook toegang tot mijn mail, maar als ik in de Windows mail app mijn account wil toevoegen krijg ik de melding "er zijn geen instellingen gevonden....". Kortom mijn account wordt niet herkend in de mail app. Wat te doen?

Geberuiker van kpn webmail (planet)

nicole
31 January, 2013 9:56 AM

Jeetje zeg ik dacht even snel aan de slag te kunnen  met mijn nieuwe pc. Wat een drama zeg dat Windows 8! Zag er in de winkel allemaal handig uit met de snelkoppelingstegels, maar in de praktijk werkt niks zoals jij dat wilt. Zakelijke e-mail via pop3 is niet op te halen tenzij je weer iets anders download en voor een zakelijke pc moet ik toch mijn privé account gebruiken bij live wil ik de pc überhaupt aan de gang krijgen. Al met al ben ik nu al drie dagen bezig om alles ingeregeld te krijgen zoals ik gewend was met windows 7 en ik kan de tijd echt beter gebruiken! Jammer!

Emile
31 January, 2013 7:36 PM

Tja microsoft denkt alleen aan geld verdienen, de werkelijke reden is natuurlijk dat ze willen dat je office outlook aan gaat schaffen.. Schandalig gedrag !!

Eddie
2 February, 2013 4:04 PM

Het is belachelijk dat men met wat nieuws komt en oudere dingen eruit verwijdert. Ik heb een Chello account die bij mijn internet verbinding hoort, Het is mijn belangrijkste e-mail adres. Ik vind het erg vervelend dat ik nu allemaal belangrijke mailtjes mis ik kan er al een tijdje niet meer opkomen. Heb geprobeerd het aan mijn outlook.com te verbinden, ook zonder succes. Dit is gewoon te belachelijk voor woorden, heb dit account al 12 jaar!!!!!!!

Ik vind dat als je wat nieuws in elkaar zet er rekening mee moet houden dat er genoeg mensen bepaalde dingen gebruiken. dat kan je er toch niet zomaar uitlaten.

P. Zuidema
3 February, 2013 3:32 PM

Hoe laat je je berichten gewoon bij elkaar staan.

Zodat een bericht al niet te lezen is.

Met hotmail ging alles veel beter en dit Niks.

Jeroen
14 February, 2013 1:09 PM

Heel veel gedoe om mijn kpn popmail via outlook te krijgen. Maar nu het volgende probleem, Ik krijg mijn mails pas een dag later terwijl de instelling staat op direct doorzenden.

Het zou ook moeten lukken via windows live mail 2012 maar diverse keren helemaal verwijderd en opnieuw gedownload maar hij blijft een foutcode aangeven.

Dus ik verlang zolangzamerhand weer naar windows 7.

Vernieuwing is bij microsoft absoluut geen verbetering en ook de medewerkers support begrijpen het zelf niet helaas. Windows 8?? Zonde van je geld!!!!!

Vani
22 February, 2013 5:15 PM

Hallo

Er kan dus geen microsoft outlook worden geïnstalleerd? Dat zit er dus niet op? Ik heb net een nieuwe laptop met windows 8 dus ik ben zelf alles nog aan het uitzoeken. Maar ik kan nergens outlook vinden.

Gr. Vani

monique
26 February, 2013 12:50 PM

Ik gebruik nog windows xp, ik heb niets anders dan problemen met outlook.com, ik moest mijn hotmail en messenger wel overzetten omdat deze gaan verdwijnen.

In outlook.com kan je niet chatten en ook opent mijn post daar niet meer in inbox !!

Ik begrijp totaal niets van outlook en baal dat ik nu alles kwijt ben, ook moest ik skype downloaden en daar krijg ik steeds de melding dat het niet beschikbaar is......ik baal enorm van al deze ingewikkelde veranderingen ! Als iemand raad weet ....

Ineke
26 February, 2013 6:58 PM

Sinds 2 weken heb ik een nieuwe laptop met windows 8.

Ik heb veel problemen met programma's die niet reageren en daardoor kan ik de laptop niet goed afsluiten enz.

Maar het grootste probleem geeft Windows live mail.

Het programma loopt steeds vast, de mail komt niet binnen. Hopeloos. Is er iemand bij wie deze mail probleemloos werkt? Of weet iemand een oplossing? Outlook werkt ook niet.

Ineke
28 February, 2013 4:34 PM

Ik heb uiteindelijk zelf de oplossing gevonden.

OP mijn laptop was door de fabrikant het virusprogramma McAfee geinstalleerd. Nadat ik deze verwijderd had liep alles prima.

Ben
21 March, 2013 2:35 AM

Windows 8 aangeschaft in de mening dat je toch beter af bent en het beter werkt dan Windows 7. Dat is me lelijk tegengevallen. Vooral de tegel Mail sloeg alles. Als deze niet naar wens van Windows 8 is ingevoerd dan krijg je niet de toegang naar alle andere Apps en bovendien heb je ook nog niet jouw eigen E-mail box. Ik vind het schandalig dat pop service niet wordt erkent en daartoe mijn eigen provider moet verzoeken om over te schakelen naar een andere service van pop 3. Dat moet toch een uitgemaakte zaak zijn tussen providers en Microsoft, alvorens de klant op te zadelen met allerlei toestanden.

jetze ponte
27 March, 2013 8:28 PM

Sjezus, winddoos 8, nog onbruikbaarder dan vroegtijdig begraven "longhorn" vista.

Triest.

Hans Pommerans
18 April, 2013 4:35 PM

Heeft niets meer met klantvriendelijkheid te maken.

Nelie doe je werk, je bent daar een kei in!!!!

28 April, 2013 12:06 PM

Hopeloos.

Ik ontvang wel mail van mijn canal digitaal account,maar verzenden lukt niet.

r lgonzaga
21 May, 2013 9:04 AM

Ik heb nu op dit moment terwijl ik dit artikel niet eens rustig hebt gelezen moeilijk een mening over te kunnen geven sorry!

r lgonzaga
21 May, 2013 9:07 AM

Ik heb mij willen melden maar kon geen aanmeldings knop niet vinden waar die horen te bevinden .

z
3 June, 2013 8:19 PM

De oplossing voor je kpnmail installatie op Windows 8 computers! KPNMAIL op Windows 8 installeren lukt niet met het standaard mailprogramma welke bij Windows 8 geleverd is. Daarom is de beste oplossing om een andere e-mail cliënt te installeren. Om een goede ondersteuning te krijgen via KPN zelf kun je het beste via de Windows essentials (directe link) Windows Live Mail 2012 downloaden. Een prima email programma welke ook goed werkt met alle andere kpn mailadressen zoals planet, hetnet en kpnplanet.

lila
8 June, 2013 6:47 PM

Kan bij windows live mail ook ziggo mail (= pop3)binnenkomen, en/of outlook. Werk nu op "longhorn"vista,(zoals jetze dat noemt) maar moet binnenkort over naar Windows 7 of 8.

Welk mail programma kan ik het beste kiezen EN kan ik mijn mails die ik in de map pst. heb opgeslagen nog ergens in een mailprogramma lezen? Pff, wat een hoofdpijndossier, ben al dagen bezig nadat mijn oude pc is gecrashed.

Paul
11 June, 2013 6:50 PM

Je kunt Outlook wel op Windows 8 installeren via de installatie cd van Office 2003.

Theo
12 June, 2013 9:28 PM

Ben nu ook een dag aan het stoeien voor een nieuw gekochte laptop door mijn vader. Je raadt het al, hij heeft een ziggo account, pop3 en jawel hoor de ellende begint. Probeer vervolgens Windows Essentials te downloaden, krijg ik weer zogenaamde foutmeldingen (reboot pending etc.). In de store van windows is geen moer te verkrijgen. Paar betaalde mailprogrammaatjes voor Pop3 maar die worden afgekraakt. Kortom, bedankt MS. Je bent er weer in geslaagd om mensen te laten ergeren.  

Herman
14 June, 2013 11:04 PM

Voor een drama wil ik naar een theater. Maar vanaf heden op een W8 machine. Wat een DRAMA!!

HENK
20 June, 2013 3:37 PM

MICROSOFT moet nodig afleren dat zij bepalen wat wel en niet kan en windows 8 als de windhonden repareren met het email programma.

Liesje
1 July, 2013 10:46 PM

Inderdaad wat een gekloot met ziggo mail, het lukt inderdaad niet. Miskoop eerste eeuw die Windows 8!

Hardys
6 July, 2013 9:30 PM

ik heb  Thunderbird geïnstalleerd en het werkt goed.

Ik kan de contactpersonen vanuit WIN7 nog niet kunnen overzetten.. Hopelijk lukt het straks wel.

Barbara
14 July, 2013 3:18 PM

Heb een mooie nieuwe laptop gekocht met windows 8 maar helaas! !!! Ze willen alleen maar geld verdienen. Wat een armoede zeg en vieze geld klopperij.

Daar ik al niet echt een computerheld ben. Nu moet ik of office aanschaffen of windows 7 kopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W. Woortman
17 July, 2013 1:23 PM

Wat een drama met dat outlook account.

Heb een verkeert wachtwoord ingevoerd en nu krijg ik steeds een melding dat mogelijk een ander er gevruik van maakt. Of ik maar even een waslijst met prive gegevens in wil vullen ter verificatie.

Na drie keer de gegevens ingevult te hebben, ben ik er maar mee gestopt.

Nu kan ik niet meer bij mijn outlook account komen en zie ik ook de berichten van hotmail niet meer.

Ik zoek een telefoonnummer om dit op te lossen?

Truus
20 July, 2013 4:54 PM

Wat een drama dat windows 8 en je mail van de provider instellen als ik het zo lees, ik heb zelf GELUKKIG nog geen windows 8 maar moet vanavond bij iemand de mail gaan instellen, dus ik ben in zoverre blij met dit artikel. Ik kijk wel hoe ver ik kom..... :(

Erik
11 August, 2013 6:22 PM

Wanneer ik in het bovenste artikel alle handelingen uitvoer kom ik niet verder dan het invoeren van de emailgegevens en krijg dan als foutmelding:

"Waarschuwing Kan op dit moment geen verbinding maken met Outlook. Probeer het later opnieuw."  

Dit probeer ik al dagen met hetzelfde resultaat.

Doe ik wat fout?

Patrick
22 August, 2013 9:08 PM

Wie helpt mij?

Ik heb email geïnstalleerd o.a. Met Outlook.com om alsnog mijn pop3 ziggo email binnen te krijgen. Echter, outlook haalt de email van ziggo niet automatisch op. Alleen als ik opnieuw via " meer email instellingen" weer opnieuw opsla.

Wat is de tip?

25 August, 2013 9:58 AM

Heb een mooie Windows Surface tablet gekocht met Windows 8. Top ding, maar als ik had geweten dat je er geen mail van Ziggo mee kon versturen, had ik hem nooit gekocht. Als dit had gekund hadden mijn ouders allebei ook zo'n tablet aangeschaft. Ik heb het ze nu ontraden. Zij zijn geen mensen voor webmail, het moet gewoon gelijk en makkelijk werken zoals ze zijn gewend.

Mailen en internetten zijn toch wel de eerste levensbehoeften. Slecht van Microsoft !!! Hier lopen ze echt ook inkomsten mee mis.

Inge
25 August, 2013 3:07 PM

Ik gebruik zonder problemen Mozilla Thunderbird voor mijn KPN-mail. Daarnaast werk in het meest gewoon via het bureaublad en doe ik niets met die tegels..

Ralph
9 September, 2013 6:17 PM

Dit commentaar staat vol met nutteloos gezeik. In windows xp en windows 7 zit ook geen standaard email programma voor POP3 mail. Iedereen gebruikt outlook, windows live mail of een van de vele alternatieven. Nu heeft iedereen opeens commentaar dat de extra bijgeleverde email app van windows 8 niet alle soorten accounts aan kan! dan stap je toch weer naar outlook of windows live mail? werkt allemaal prima.

Roel
13 September, 2013 5:35 AM

Ook ik ben van de week tegen het gezeik aangelopen met je email in W8. Dat POP niet ondersteund word is natuurlijk raar. Maar buiten dat, die Microsoft Outlook ziet er niet uit en ik heb de werking er van nog niet begrepen.

Instellingsknop ontbreekt totaal en post is de andere dag gewoon verdwenen.

Na het lezen van het e.e.a, onder andere dit blog, ben ik tot de volgende werkende oplossing gekomen.

Installeer Microsoft Essentials 2012.  Bij installatie kan je er zelf voor kiezen dat je alleen het Live Mail download. Download wou bij mij ook niet lukken maar na verwijdering van het vooraf ingestelde McAfee gaat download Prima!!

We gebruiken nu Live Mail met POP en dat loopt weer als een trein.

Succes allemaal........

Marieke
3 October, 2013 10:31 PM

Ik werkte met de webmail van Outlook, outlook.com... Tot vandaag. Tot mijn grote ergernis kom ik in een mail loop terecht waar niet meer uit te komen is. Zo irritant. Instellingen weer opnieuw erin gezet, maar nu "kan ik geen verbinding krijgen met de servers" terwijl alle informatie er goed in staat. Een tijdje geleden idd ook al windows Live Mail geinstalleerd en die gebruikte ik parallel aan mijn webmail. Nu dus weer terug naar Live Mail. Werkt als een tierelier, met al mijn instellingen zoals ze ook in Outlook ZOUDEN MOETEN WERKEN, maar dit niet doen..

Jean
24 October, 2013 10:50 PM

Tja, de commentaren zeggen genoeg. Had uiteindelijk een werkende Thunderbird omdat ik grafische bestanden rechtstreeks en in volle resolutie verstuur. Stopt deze na een dag werken. Hopeloze live mail, maakt er automatisch een klein betsand van en zet dat op een eigen server. (Mozilla TB vraagt tijdens de installatie of het het standaard programma moet zijn.) Inderdaad weer spijt van die slechte vernieuwingen.... Wacht met Win 8!!

Fred Frustratie
8 November, 2013 11:21 AM

windows 8 met outlook 2013

en pop3 mail casema.nl wat een ramp ik heb alle online tutorials gevolgd maar niets werkt na 6x opnieuw windows installatie gaat hij toch maar weer op marktplaats. dan maar met mijn oude pc welke wel windows 7 drivers heeft.

jammer dan.

outlook 2013 blijft maar op offline staan. bij testen gegevens is alles oké maar ophalen ho-maar.

behalve dan het uit frustratie aangemaakte outlook.com account dat werkt wel maar dat wil ik niet gebruiken.

Gert Frustratie
7 December, 2013 1:17 AM

Wat een treiterij is dat Windows 8.

Wil gewoon zonder veel poespas een oude PC veranderen en geen EMAIL-ADRESSEN EN ACCOUNTS aanmaken voor Big Brother

Alex
18 December, 2013 5:39 AM

Mijn Casema-mail zit gewoon in een loop in outlook.com. Leuk programma, maar ik ga maar terug naar Thunderbird. Draai nog windows 7 en zal dat, na al die commentaren, zolang mogelijk blijven doen. Valt me op dat veel hotmai-gebruikers niet eens weten wat een outlook.com-adres is. Dat krijg je ervan als je loopt te klooien: eerst met msn-adressen, dan hotmail-adressen, dan live-adressen, nu outlook.com-adressen. Windows is een bijzonder labiele onderneming. Stel je voor dat Google haar mail-adressen opeens Go-live gaat noemen, of Yourgoogle.com of weet ik het. Enfin, genoeg gemopperd: Outlook.com werkt niet met pop3, heus niet, echt niet, doe geen moeite.

Mark
4 January, 2014 9:10 PM

Mijn ouders hebben net een nieuwe laptop aangeschaft met Windows 8. Alleen hebben ze nu nog een kpnplanet account, en deze kan niet geinstalleerd worden op windows 8.1.

Ik lees in bovenstaande veel problemen met de instelling ervan. Heeft iemand voor mij de juiste manier voor het installeren?

Bert
25 January, 2014 12:53 PM

Veel mensen gebruik(t)en op XP Outlook Express.

Bij de overstap naar een nw pc adviseren wij altijd om gebruik te maken van Mozilla Thunderbird als e-mail programma.

www.mozilla.org/.../thunderbird

Dit programma lijkt veel op het oude vertrouwde programma.

En POP-mail is geen enkel probleem!

marco
26 January, 2014 1:53 PM

Mijn moeder wilde maar drie dingen kunnen met haar tablet; browser, word en mail.

Dus ik dacht dan doen we zo'n surface windows 8 RT.

Zo wat een vergissing was dat! Mail doet het gewoon niet - en de betaalde oplossing die ik kon vinden (skycap) werkt ook maar voor een klein deel (90% van de ontvangen mail wordt niet getoond).

ik denk dat het de prullebak wordt voor die Surface; wat een geldverspilling!

J. v. Wanrooij
13 March, 2014 11:48 PM

Altijd gesodemieter met Microsoft

Wat denk jij?

(Verplicht )  
(Optioneel )
(Verplicht )