Microsoft

De gemeente
Hollands Kroon

“We zouden nooit meer bij een andere gemeente kunnen werken.” Het is een veelgehoorde opmerking van de medewerkers van Hollands Kroon en alles behalve een verkooppraatje. Ze menen het. Want in een van de meest vooruitstrevende gemeenten van Nederland zijn er geen managers, tools om uren te schrijven en vakantiedagen. Werken bij de gemeente Hollands Kroon is bijna zelfstandig ondernemen.

Leestijd: 16 minuten

Naar hoofdstuk 1

01 De regie in eigen handen

Het is soms even wennen, maar inwoners van Hollands Kroon kunnen digitaal een vergunning aanvragen en ontvangen, hun paspoort thuis laten bezorgen en meldingen aan de gemeente plaats je in een speciale app. Welkom in de gemeente van nu.

Lees meer over de samenleving
Naar hoofdstuk 2

02 De eenvoud van vrijheid en vertrouwen

De grootste veranderingen kunnen voortkomen uit kleine menselijke veranderingen. Geef je medewerkers vrijheid, vertrouwen en ruimte om fouten te maken. Dan zie je wat ze daadwerkelijk kunnen betekenen voor je organisatie.

Lees meer over de gemeente
Naar hoofdstuk 3

03 Zelfsturing is geen anarchie

Loslaten en vastpakken: het één bestaat niet zonder het ander. Hollands Kroon werkt met zelfsturende teams die gericht werken naar resultaten, niet uren. En dat betekent geen managers meer die je vertellen wat je moet doen.

Lees meer over de organisatie
Naar hoofdstuk 4

04 Gewoon zelf doen

Vrijheid en vertrouwen geeft de gemeente niet alleen richting werknemers, ook inwoners krijgen het vertrouwen om heft in eigen hand te nemen. Van de 132 regels in de Algemene plaatselijke verordening zijn er nog maar 46 over. En als het even kan mogen dat er nog best minder worden.

Lees meer over minder regels
Naar hoofdstuk 5

05 Transitie naar de nieuwe koers

De nieuwe visie van Hollands Kroon werd direct breed uitgerold, en dat was voor de meeste werknemers even wennen. Enkelen vertrokken, de rest koos voor de nieuwe koers. Nieuwe enthousiaste mensen werden gevonden door een talentenjacht voor ambtenaren.

Lees meer over vertrouwen
Naar hoofdstuk 6

06 Een digitale fundering

In het hele proces naar anders denken en werken, is technologie onmisbaar. Hollands Kroon weet dit als geen ander, al voor de fusie werden de eerste plannen gemaakt zodat de nieuwe gemeente klaar zou zijn voor de maatschappij van nu. Met als één van de grote eerste stappen de digitale geboorteaangifte.

Lees meer over technologie
Naar hoofdstuk 7

07 Toekomst muziek

De standaard oplossingen van vroeger werken niet meer. En bij de gemeente Hollands Kroon leggen ze zich hier niet bij neer. In een gemeente waar 'loslaten' een kernwoord is staat er nog veel op de planning, met een stip in 2018.

Lees meer over de toekomst