Tijdens de ontwikkeling van Windows 10 is veel aandacht besteed aan de manier waarop organisaties Windows gebruiken. Niet voor niets, want met Windows 10 richt Microsoft zich meer dan ooit op de zakelijke markt. Zo kun je met Windows 10 altijd en overal werken, welk device je ook gebruikt. Van de grote Surface Hub tot en met twee-in-een-devices, en van smartphones tot en met screenless: Windows 10 past zich aan de zakelijke gebruiker aan. Naast gemak is het voor de zakelijke markt ook van belang dat Windows 10 een veilig systeem is. Microsoft hecht veel waarde aan privacy en security. Daarom hebben we een aantal slimme functies toegevoegd aan Windows 10.

Windows Hello: snel, makkelijk en veilig

Dankzij het biometrische authenticatiesysteem van Windows Hello herkent jouw device je door middel van gezichtsherkenning, een irisscan of je vingerafdruk. En dat is niet alleen sneller en eenvoudiger dan het intoetsen van een wachtwoord, maar ook een stuk veiliger. Met Windows Hello ben je ervan verzekerd dat alleen jij persoonlijke toegang hebt tot je device en tot specifieke applicaties of zakelijke content.
Om Windows Hello te gebruiken, is speciale hardware vereist, zoals een vingerafdrukscanner, Intels RealSense-technologie (infraroodcamera) of andere biometrische sensors. De komende tijd zullen er steeds meer devices op de markt komen, die Windows Hello ondersteunen. Wil je het systeem voor de gek houden door een foto of dubbelganger van jezelf te gebruiken? Windows Hello heeft meteen door dat jij het niet bent!

Microsoft Passport: geen wachtwoord voor zakelijke gebruikers

Met Passport gaan we nog een stapje verder en zorgen we ervoor dat je wachtwoord rechtstreeks en op een veilige manier wordt opgeslagen in de hardware van je laptop, pc of tablet. Of je nu gebruik maakt van een ‘normaal’ wachtwoord, een pincode of Windows Hello. Hoe het werkt? Zodra je apparaat geauthentiseerd is met Microsoft Passport, heb je direct toegang tot speciaal voor jouw organisatie samengestelde websites, toepassingen en services.

Met Microsoft Passport en Windows 10 is het verzenden of opslaan van wachtwoorden op een server dus verleden tijd. Hackers hebben daardoor alleen toegang tot je wachtwoord wanneer ze daadwerkelijk je device stelen. En in zo’n geval kunnen ze – dankzij Windows Hello – alleen inloggen als ze jouw gezicht, iris of vingerafdruk gebruiken. Je zakelijke gegevens waren nog nooit zo veilig.

Jouw gegevens van jou alleen

Het gebruik van zowel Windows Hello als Microsoft Passport is door gebruikers zelf in te stellen. Microsoft begrijpt het belang van privacy en security, en daarom wordt jouw ‘biometrische handtekening’ alleen opgeslagen op het betreffende apparaat en kun je erop vertrouwen dat die met niemand anders wordt gedeeld. Nieuwsgierig naar Windows Hello? Bekijk dan de video hieronder:

Aan de slag met W10

Wil je aan de slag met Windows 10 binnen grote organisaties? Kom dan naar een Windows 10 Vision Day op Schiphol. Inschrijven kan voor de volgende data: dinsdag 15 september of dinsdag 13 oktober. Of volg op 5 augustus het Windows 10 webinar van René van de Vlugt, Business Group Lead Windows. Je kunt ook meepraten over Windows 10 via de Enterprise Yammer community.