Wanneer je bij het testen van de Internet Explorer 9 tegen problemen aanloopt kun je deze stappen volgen om het te melden bij Microsoft. Zo kunnen we bij de verdere ontwikkeling van IE9 deze problemen oplossen.

In mijn voorbeeld blijkt dat Microsoft CRM 4 niet correct werkt. Om dat probleem aan te melden klik je rechtsbovenin Internet Explorer 9 pp het tandwiel icoontje en klikt op ?Send feedback?

001-IEBug

Een nieuw scherm verschijnt en we kunnen nu gaan ingeven wat het probleem is. Omdat we heel veel van deze test rapporten binnen krijgen worden ze snel gescreent op bruikbaarheid. Rapporten met vage omschrijvingen of bijv. geen stappen hoe het probleem te reproduceren is zijn niet bruikbaar en word er niets mee gedaan. Het is dus belangrijk om het probleem goed te omschrijven. We beginnen met een duidelijke omschrijving bij stap 1. 

002-IE9Bug

Omdat we vaak niet begrepen wat mensen nu precies bedoelde of hoe men daar nu terecht kwam hebben we sinds de bŠta van Windows 7 een handige ?Recording tool?. Deze zit nog steeds in Windows 7 (Start, PSR.EXE [Enter]) en wordt ook gebruikt voor de IE9 bŠta. Klik op het videocamera icoon om de stappen op te nemen. Lees evt. de instructies en klik OK.

003-IE9Bug

De recorder staat nu klaar. Klik op ?Start Record?. 004-IE9Bug

Doe nu alle handelingen om tot het punt te komen waar het misgaat. Als je wat extra informatie wilt geven kun je bij een stap op de knop ?Add comment? kllikken. Als je klaar bent klik je op ?Stop Record? en je komt dan terug in het ?Send feedback? scherm : 005-IE9Bug

Er staat nu bij de opname een ?IssuesSteps.zip?. Als je wilt kun je deze openen en dan dubbelklikken op de HTML pagina die erin zit. Je kunt de stappen dan zien die opgenomen zijn en als het niet goed is eventueel het opnieuw opnemen.

Nu beschrijven we kort de stappen nogmaals in scherm eronder:006-IE9Bug

Geef de URL op en klik dan ?Next?. Het feedback team is opgedeeld in verschillende groepen en men wil graag weten welk team het beste kan kijken naar dit probleem. Kies uit de linkerkolom een gebied (Bijv. navigatie en connectie) en dan rechts het probleem. 007-IE9Bug

Tot slot wordt er nog gevraagd of het bekend is wat er met deze pagina in IE8 gebeurde en of het altijd optreedt. Onderaan geef je dan nog kort aan wat er nu gebeurt en wat je eigenlijk verwacht had dat er zou gebeuren. 008-IE9Bug

Klik dan op Next. Standaard worden de Event logs en systeem informatie meegestuurd. Als dit akkoord is klik dan op ?Send Report? 011-IE9Bug

En het rapport wordt verstuurd? 012-IE9Bug

En danken we je hartelijk voor je hulp om van Internet Explorer 9 een beter product te maken! 013-IE9Bug

Thanks!

tony
Hypert


Stay in touch? Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief, volg mij op Twitter (of TechNet) en neem gratis een abonnement op het TechNet Magazine!