Consumenten gebruiken meerdere devices op een dag

Heb je er weleens bij stilgestaan hoeveel devices je elke dag gebruikt? Pc, laptop, smartphone, tablet. En misschien gebruik je ook nog andere devices voor studie of werk? Uit een groot onderzoek van Microsoft MSN onder 10.544 respondenten in 15 landen in Europa en Zuid-Afrika, blijkt dat één derde van alle Nederlanders dagelijk minstens twee digitale apparaten gebruikt om toegang te krijgen tot de cloud. In Nederland doet zelfs 20 procent dit zelfs vanaf drie of meer apparaten.

Uit het onderzoek blijkt ook dat emails en foto?s verreweg de belangrijkste redenen zijn om gebruik te maken van de cloud, gevolgd door documenten, spreadsheats en presentaties. Om consumenten te helpen met het beheren alle bestanden, geef ik graag 4 tips:

1. Gebruik je eigen personal cloudMIC05V5_old_DUTCH

Het is erg handig om al je bestanden op de cloud op te slaan. Zodoende kan je waar je ook bent bij jouw documenten. Dat maakt je ook een stuk flexibeller. De cloudservice Skydrive verbindt al jouw devices met elkaar waardoor alles naadloos in elkaar overloopt.

Volgens onderzoeksbureau Gartner zal de personal cloud in 2014 de pc hebben vervangen als middelpunt van onze digitale levens. Met de personal cloud zal een nieuw tijdperk aanbreken die voor gebruiker meer flexibiliteit zal betekenen in het gebruik van de devices die zij dagelijks gebruiken. Dit zal voor meer voldoening en meer productiviteit zal zorgen. Consumenten zullen de personal cloud steeds meer gaan gebruiken voor opslag, delen en bewerken en er de voordelen van inzien.

2. Word bewust van de mogelijkheden van je eigen cloud

Vaak wordt de personal cloud al onbewust gebruikt. Veel (gratis) emaildiensten maken namelijk gebruik van de cloud. De gebruikers van Hotmail bezitten overigens automatisch al een SkyDrive account, waarmee alle bestanden kunnen worden opgeslagen en gedeeld, daar is niet iedereen zich bewust van. Dankzij een nieuwe feature voor Skydrive, die ‘fetch’ heet, kun je nu vanaf elk device met een internetverbining bestande ophalen van de harde schijf van je andere computers. Hiermee kun je deze bestanden bekijken of downloaden. Zo heb je altijd toegang tot je belangrijke bestanden.

3. Deel eenvoudig jouw bestanden met anderen

Je hoeft geen omslachtige mailtjes meer te versturen, en je hebt geen verwarring meer wat nu precies de laatste versie van het bestand is. De link naar bestanden op de cloud kun je met Skydrive vanaf nu heel makkelijk delen. Je kunt bijvoorbeeld een link via twitter versturen naar je collega?s of vrienden zodat zij bij de documenten kunnen. Er blijft dus maar 1 versie bestaan waar iedereen tegelijkertijd aan kan werken.

4. Zorg dat je gegevens veilig opgeslagen staan, zet ze op de cloud

Het is belangrijk om je bestanden veilig op te slaan op een centrale plek. Mocht je dan je PC kwijtraaken of hij crasht, dan ben je tenminste niet al je bestanden kwijt.

Daarnaast is het ook goed om online je bestanden goed te bewaken. Om de online veiligheid van documenten te waarborgen maakt Skydrive onder andere gebruik van encryptie van bestanden bij het uploaden en downloaden. Ook kan de gebruiker zelf aan de knoppen draaien als het gaat om wie er toegang heeft tot welk type bestand en hoelang diegene toegang krijgt. Zo bepaal je zelf welke bestanden openbaar zijn en welke niet.

De belangrijkste vernieuwingen van Skydrive:

  • Skydrive biedt 7 GB aan gratis opslagruimte voor bestanden – dat is tot 20.000 documenten of 7.000 foto’s (deze capaciteit is ook uit te breiden)
  • Skydrive maakt het eenvoudig om elk willekeurig bestand op te slaan en toegang te krijgen via vrijwel elke browser
  • Skydrive geeft toegang tot jouw bestanden via de browser van elke smartphone of gebruik de gratis geupdate SkyDrive app voor Windows Phone 7.5 en iPhone
  • SkyDrive biedt met “Fetch” toegang tot alle bestanden op de harde schijf van jouw PC thuis, ongeacht waar je bent
  • Bovendien is SkyDrive de enige cloud service waarmee je Word-, Excel en PowerPoint documenten kunt bekijken en bewerken zonder kosten en zonder dat bestanden geconverteerd dienen te worden of de opmaak hiervan verloren gaat.

Kijk hier voor meer informatie over SkyDrive.

Met vriendelijke groet,

Coen Nijkrake

Marketing Manager Windows Live