Met een Office 365-abonnement krijg je maandelijks gratis de nieuwste features voor de Office 365-programma’s. Elke maand laat ik je deze features zien. Deze keer: Skype. Veel mensen gebruiken het alleen om te videobellen, maar deze handige en gratis app kan nog zoveel meer.

Blijf verbonden met elkaar, waar je ook bent

Korte trips voor werk, weekendjes weg en lange vliegvakanties om er even helemaal uit te zijn. Of nou ja… er even helemaal uit. Er zijn momenten dat je graag van het thuisfront hoort. Dankzij Skype kun je altijd en overal ter wereld videobellen met vrienden. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. Met Skype kun je tegenwoordig veel meer, zoals:

  • chatten
  • mobiele- en vaste telefoonnummers bellen (als je een Office 365-abonnement hebt)
  • bellen met een groep
  • gesprekken voeren in een andere taal

 

Al deze functies bij elkaar hebben mij erg enthousiast gemaakt over Skype. Maar er is nog een mooi voordeel: Skype is beschikbaar is op vrijwel alle apparaten. Je kunt een app downloaden voor je smartphone of tablet, of gewoon via je browser. Zelfs skypen vanaf je Xbox op de grote tv in de woonkamer gaat heel eenvoudig.

Ik zet 5 onderdelen voor je op een rij waarmee je nog meer uit Skype haalt:

1. Bellen naar mobiele en vaste nummers

Ik noemde het al even hierboven, maar naar vaste telefoonnummers bellen is supermakkelijk. Je kunt zelf het nummer intikken in je zoekbalk in Skype. Dit betekent dat de persoon die je belt, gewoon kan opnemen met zijn of haar normale telefoon. Voor het gesprek betaal je het lokale tarief. Het is dus wel handig om een tegoed aan te schaffen of een abonnement te nemen op Office 365.

 

2. De hele wereld uit een telefoonboek

Je kunt personen bellen uit je persoonlijke contactenlijst, maar je kunt ook zoeken naar een persoon. Skype heeft een groot telefoonboek waar echt iedereen met een Skype-account in staat. Zo kun je in principe de hele wereld uitnodigen voor een (video)gesprek en heb je iedereen snel gevonden.

3. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Het is heel eenvoudig om meerdere mensen in één gesprek uit te nodigen. Dat doe je via de 3 puntjes links onderin, of via de knop met het poppetje met een plus in je gesprek.

 

4. In elke taal

Chatten met iemand in een andere taal? Geen probleem. Via de chat kun je Nederlands typen en Skype vertaalt het dan automatisch naar de taal van de persoon die je tegenover je hebt. Jij typt dus in het Nederlands en de andere persoon ziet de tekst dan in bijvoorbeeld het Chinees.

 

5. Gratis online sessie

Meer gratis tips over Skype? Ken je de Microsoft Sessies al? Een expert van Microsoft vertelt je alle ins- en outs over programma’s van Windows en Office. Elke twee weken op dinsdag is er een live-uitzending waarin je zelf ook vragen kunt stellen. Meld je aan, bekijk andere video’s via Microsoftsessies.nl of ga direct naar de thema-uitzending over Skype.


Je ziet het, met Skype kun je veel meer dan je denkt. Om optimaal gebruik te maken van Skype, heb je een Office 365-abonnement nodig. Hierbij kun je namelijk gratis 60 minuten per maand skypen naar mobiele nummers in meer dan 8 landen en naar vaste nummers in meer dan 60 landen.