Vanaf vandaag is Internet Explorer 11 Release Preview beschikbaar voor 700 miljoen Windows 7 gebruikers! IE11 bouwt voort op IE10, is nog sneller en is uitgevoerd met standaarden zoals WebGL en toonaangevende JavaScript-prestaties. Waardoor je als gebruiker een nog rijkere web ervaring zult beleven.

In juli hebben we IE11 Preview voor ontwikkelaar vrijgegeven. Met die versie brachten we IE11 naar Windows 7 en konden ontwikkelaars hun websites testen. Vandaag nodig ik alle overige tech liefhebbers uit om IE11 te downloaden en te ervaren op je Windows 7 machine. Deze preview zal sterk overeenkomen met de uiteindelijke IE11 versie die later dit jaar beschikbaar komt voor Windows 7. IE11 voor Windows 8.1 zal tegelijkertijd met Windows 8.1 worden uitgebracht (18 oktober om 12h00 in Nieuw Zeeland).

Ik ben trots op de nieuwe Internet Explorer en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is in de browser. Ook de gebruikers van IE11 zijn onder de indruk. Maar wat vind jij van IE11? Onze collega’s in de US hebben onlangs mensen op straat gevraagd hoe zij over Internet Explorer denken en kwamen tot de ontdekking dat er nog veel misvattingen bestaan rondom IE. Maar zoals je zult zien, is het zelf uitproberen van deze nieuwe browser een belangrijke reden om je beeld over IE positief bij te stellen.

IE Man on the street

IE11 op Windows 7 is goed, maar de beste ervaring heb je met Windows 8.1 i.c.m. een touch pc of tablet. Over het algemeen zijn mensen vooral onder de indruk hoe perfect IE werkt met een touch screen. Met slechts één vinger (of alle vijf), kun je het web besturen; snappen, zoomen en swipen om naar een nieuwe pagina te gaan. Met de ingebouwde pagina voorspelling en pre rendering laden nieuwe pagina’s bijna onmiddellijk. Met Snap en de ingebouwde bel module, kun je gemakkelijk de schermgrootte aanpassen en direct Skypen vanuit de browser. Bovendien ondersteunt IE11 tot honderd open tabbladen en je favorieten worden gesynchroniseerd tussen al je Windows 8.1 apparaten. Hierdoor kun je altijd gemakkelijk je favoriete websites vinden zelfs op meerdere apparaten.

Voor ontwikkelaars zijn er speciale download pakketten beschikbaar op onze Developer website: www.modern.ie. Daar kun je ook de bijbehorende F12 developer tools vinden. Ongeacht het platform, kunnen ontwikkelaars nu downloaden en je website testen op IE11. Volg ons op @IEDevChat om op de hoogte te blijven wanneer de VMs beschikbaar zijn.

Heb jij Windows 7, probeer dan vanaf vandaag de IE11 Release Preview. Of beschik je al over Windows 8 wacht dan nog even op release van Windows 8.1, dan heb je ook gelijk IE11.

Veel plezier met IE11: ‘Fast, Fluid and Perfect for Touch’

Groeten,

Coen Nijkrake