De programma’s van Office 365 zijn superhandig. Elke maand vind je nieuwe onderdelen in Office. In dit blog vertel ik je over deze nieuwste functies en vandaag een nieuwe functies uit de Microsoft Garage.

Hoe snel kan jij typen?

Ik vind dat ik best aardig kan typen. Niet met 10 vingers, maar het tempo ligt aardig hoog. Je vraagt je alleen af of dat in de toekomst nog nodig is. Microsoft Garage (onze proeftuin voor nieuwe toepassingen) lanceerde deze week Microsoft Dictate. Met deze add-in voor Outlook, Word & PowerPoint wordt gesproken tekst razendsnel en nagenoeg foutloos omgezet in geschreven tekst.

Dictate

Om dit zelf te proberen kun je de add-in downloaden op http://dictate.ms/. Als je dat gedaan hebt start je Word even opnieuw op, ga naar de tab ”Dictation” en dan kun je aan de slag.

Omdat dit om een Garage project gaat moet je wel even je versies van Word op Engels zetten. Dat doe je onder File > Options > Taal. Hij herkent verschillende gesproken talen, waarbij het Nederlands nog wel wat verbeteringen kan gebruiken maar het Engels is nagenoeg foutloos.


 

Om altijd de laatste versie van Office te kunnen gebruiken, stap je vandaag nog over op Office 365. Nog geen Office 365? Probeer het een maand gratis.