Let op, Er is een meer recente blogpost over POP3 mail in Windows 8. Onderstaande informatie is nog wel correct. 

In Windows 8 wordt een standaard email app meegeleverd. Deze wordt regelmatig voorzien van een update. De Windows 8 Mail app ondersteunt email-services die gebruik maken van Exchange ActiveSync (EAS) inclusief Exchange, Hotmail en Gmail. Ook worden IMAP-accounts in de app Mail ondersteund. Momenteel is er echter nog geen ondersteuning voor POP3.

POP3 is een oud maar veelgebruikt mailprotocol bij providers. Een groot nadeel van POP3 is dat je alleen mail kunt versturen vanaf het netwerk van de provider, dit is dan ook een veelgehoord probleem bij mobiel gebruik van de laptop of smartphone. De keuze is daarom gemaakt om dit protocol niet te ondersteunen, juist omdat dit in mobiele scenario?s (die je al snel hebt met laptop en tablets) dit niet de juiste verwachting geeft.

Het is echter mogelijk om POP3 e-mailaccounts samen te voegen met Outlook.com. Hiermee kunt u uw POP3 mail laten binnenkomen op uw Hotmail/Live of Outlook.com emailadres en deze dan alsnog via de Windows 8 Mail app ontvangen.Omdat de POP3 mail dan via een Cloud-mail service gaat is de mail op te halen vanaf elke lokatie en gaat versturen ook beter. Om dit te doen volgt u de onderstaande stappen:

 1. Open een Browser

 2. Meld je bij Outlook.com aan met je Microsoft-account.

 3. Klik in de rechterbovenhoek van het Outlook-venster op het pictogram Opties Pictogram Opties en klik vervolgens op Meer e-mailinstellingen.image

 4. Klik onder Account beheren op E-mail verzenden en ontvangen van andere accounts.

 5. Klik onder U kunt e-mailberichten van deze account ontvangen op E-mailaccount toevoegen.

 6. Voer het e-mailadres en het wachtwoord in voor het e-mailaccount waarmee je e-mail wilt verzenden en ontvangen en klik vervolgens op Volgende.

  Outlook geeft de aanbevolen instellingen. Als je wordt gevraagd of je de instellingen wilt controleren of als Outlook geen verbinding met de andere e-mailserver kan maken, neem dan contact op met je andere e-mailprovider om te controleren of de POP-instellingen kloppen. image

 7. Selecteer de locatie waar je e-mail voor dit account wilt laten bezorgen. Dit kan een aparte map zijn of het Postvak IN van Outlook.

 8. Selecteer de optie die je wilt gebruiken voor ongelezen berichten en klik daarna op Opslaan

 9. Open de Mail app.

 10. Selecteer uw Hotmail/Live of Outlook.com-account. Als uw POP e-mail wordt opgeslagen in de Hotmail postvak in wordt, ziet u deze e-mails nu in de postvak in. Als de betreffende e-mail wordt opgeslagen in een nieuw aangemaakte map, dient u over te schakelen naar map weergave en naar de betreffende map te gaan.

gr.

Lars van Beek