image

Familie in Canada, een vakantievriendje in Spanje of een studerende dochter in China? Skype brengt maandelijks zo’n 280 miljoen mensen wereldwijd dichter bij elkaar door gratis video- of audiogesprekken.

Zoals je wellicht al hebt gehoord, worden op 8 april 2013 wereldwijd (met uitzondering van het vasteland van China) Windows Live Messenger en Skype samengevoegd – inclusief handige functies zoals offline berichten, chatgeschiedenis, grappige emoticons en chatten met Facebook vrienden. Na de update zie je al je Messenger contacten in Skype en kun je gewoon blijven chatten met je vrienden zoals je voorheen deed in Messenger.

Nu updaten

8 april is de eerste dag waarop je verplicht moet updaten naar Skype om te kunnen blijven chatten met al je Messenger-contacten. Je kunt ook nu al updaten door de nieuwste versie van Skype te downloaden en je aan te melden met je Messenger-ID of Microsoft-account. Je contactpersonen van Messenger, Hotmail en Outlook.com zijn direct beschikbaar in Skype.

Nieuw bij Skype?

  1. Download de nieuwste versie van Skype
  2. Meld je aan bij Skype met je Microsoft-account
  3. Je Messenger-contactpersonen zijn beschikbaar in Skype.

Heb je al Skype?

  1. Updaten naar de nieuwste versie van Skype
  2. Je aanmelden bij Skype met je Microsoft-account.
  3. Je bestaande Skype-account samenvoegen met je Microsoft-account.
  4. Zowel je Messenger-contactpersonen als die van Skype zijn beschikbaar in Skype.

clip_image002

Wat kun je allemaal met Skype?

– Chatten, video- of audiogesprekken, bestanden delen, grappige emoticons versturen, je chatgeschiedenis praktisch overal openen, offline berichten achterlaten.

– Toegankelijk vanaf meerdere apparaten: pc, Mac, Windows Phone, iPhone, iPad, Android mobile, Kindle Fire en andere apparaten.

– Chatten en videogesprekken voeren met Facebook-vrienden.

– Groepsvideogesprekken met wel tien vrienden tegelijk*

En dat is nog maar het begin. Er is nog veel meer te ontdekken in Skype!

Wat gaat er gebeuren tussen nu en het moment dat Windows Live Messenger stopt?

Messenger blijft tot 8 april 2013 op dezelfde manier werken als nu. Als je je op de desktop van Windows of Mac** bij Messenger hebt aangemeld, zie je een banner met een melding om Messenger bij te werken. Als je op de banner klikt, wordt een installatievenster geopend met het verzoek om bij te werken. Via dit venster kun je Skype installeren en wordt Messenger automatisch verwijderd.

En wat gaat er gebeuren nadat we met Messenger zijn gestopt?

Messenger-gebruikers op desktops van Windows of Mac** kunnen zich niet meer aanmelden en kunnen alleen nog maar updaten naar Skype. Als je probeert om je aan te melden, wordt een melding weergegeven en als je doorgaat, word je door de installatieprocedure geleid voor het installeren van Skype en het tegelijkertijd automatisch verwijderen van Messenger.

Kan ik updaten naar Skype op mijn mobiel?

Ja! Skype is beschikbaar op iPhone, Android en op Windows Phone. Hoewel Messenger op je mobiel nog wat langer beschikbaar is, raden we je aan om de nieuwste Skype-app op je smartphone te downloaden. Je kunt je vanaf de komende weken met je Microsoft-account aanmelden bij Skype op de mobiele apps van je iPhone, Android en Windows Phone.

Waar kan ik vragen stellen of feedback geven?

Ga voor meer hulp bij het updaten naar de ondersteuningssite van Skype. We zijn benieuwd naar je mening. Selecteer ‘Geef feedback’ in het Help-menu van Skype en vertel ons wat je goed en slecht vindt.

Groet,

Coen Nijkrake

* Als je groepsvideochats wilt kunnen voeren, moet je een Skype Premium-abonnement hebben. Voor de beste kwaliteit wordt aangeraden om gesprekken te voeren met maximaal vijf personen.
** Bij nieuwere versies van Messenger kun je optionele meldingen voor upgraden ontvangen. In oudere versies wordt geen melding weergegeven en hiervoor moet
Skype handmatig worden gedownload.