Vandaag de dag opent creativiteit meer deuren dan ooit tevoren. Of je nu 3D-kunstwerken maakt of codeert, gebouwen ontwerpt, symfonieën componeert of wetenschapper bent: we laten onze creativiteit de vrije loop. De gratis nieuwe Windows 10 Creators Update helpt daarbij. De update is vanaf 11 april 2017 beschikbaar en voorziet de gebruiker van veel nieuwe mogelijkheden. De uitrol verloopt vanaf die datum gefaseerd.

Nieuwe functionaliteiten

De nieuwe Paint 3D-app stelt je in staat geheel nieuwe objecten te creëren of bestaande 2D-afbeeldingen te veranderen in een 3D-kunstwerk. Op deze manier geniet iedereen van de mogelijkheden van 3D met de laagdrempelige benadering van het vertrouwde Paint.

Ook biedt de Creators Update gameliefhebbers de mogelijkheid om eigen competities en uitdagingen te creëren om zo de strijd aan te gaan met vrienden. Via beam system-integratie kun je gameplay op Xbox Live uitzenden en bekijken – zonder extra hardware of software. Game Mode zorgt daarnaast voor een betere, consistente game-ervaring dankzij de verhoogde graphics- en processorprestaties.

Wil je ondanks deze nieuwe features een speeltijdlimiet instellen? De Creators Update haalt de gezinstimer naar Xbox One. Hiermee is een dagelijkse gaminglimiet in te stellen voor verschillende Microsoft-accounts binnen de familieomgeving.

Een sneller en veiliger Microsoft Edge met meer entertainment

Stel: je bent bezig met een project en hebt inmiddels zoveel tabs openstaan, dat je de juiste pagina niet meer kunt terugvinden. Dankzij de nieuwe Windows-update is dat gelukkig verleden tijd. Met de functie ‘tabbeheer’ zijn openstaande tabs eenvoudig ‘opzij’ te zetten als je ze even niet nodig hebt. Ook zijn ze snel weer terug te vinden.

Klaar met je project? Dan is het tijd voor ontspanning. Met Books in de Windows Store in Microsoft Edge heb je toegang tot al je favoriete e-books op al je Windows 10-apparaten. En ook als je niet zo’n lezer bent, biedt de update mogelijkheden: zo speel je alleen met Microsoft Edge je Netflix-films en -tv-series af in 4K Ultra HD-resolutie.

Beveiliging en privacy

Ook de beveiliging van je Windows-apparaat krijgt een upgrade. Via het Windows Defender Security Center houd je eenvoudig toezicht. Zo geeft het dashboarddisplay je toegang tot alle beveiligingsonderdelen: van antivirus tot en met netwerk- en firewallbescherming. Daarnaast biedt de Device Health Advisor informatie over de status van je apparaat. De Remote Lock-functie laat je het apparaat op afstand versleutelen, en nieuwe instellingen geven je meer controle over app-installaties. Ben je ondernemer of IT-professional? Dan biedt de Creators Update nieuwe tools en mogelijkheden die je helpen om IT-management op het gebied van security te vereenvoudigen.

Jouw privacy is voor ons net zo belangrijk als dat voor jou is. De Creators Update maakt het eenvoudiger dan ooit om je privacyinstellingen voor Windows 10 en andere Microsoft-diensten te beheren. Bij installatie kies je zelf de instellingen die het beste bij jou passen. Een vernieuwd Microsoft-privacydashboard geeft een duidelijk overzicht en biedt beheermogelijkheden van jouw persoonlijke gebruiksgegevens.

Surface Book vanaf 20 april 2017 beschikbaar in Nederland

Ook de Surface Book met Performance Base draagt bij aan creatieve uitingen en is onder meer populair onder ingenieurs, architecten, bouwkundig tekenaars, ontwikkelaars, start-ups, designers en fotografen. Daarnaast vormt de Surface Book met Performance Base dankzij zijn  grafische prestaties in combinatie met de Pen en het nieuwe Surface Keyboard en de Surface Mouse ook een krachtig hybride workstation als je op een vaste werkplek aan de slag gaat.

Ook Surface Hub krijgt een upgrade

Tot slot wordt ook Surface Hub voorzien van de Creators Update, waarmee we mogelijkheden toevoegen, die door de huidige Hub-gebruikers werden gevraagd. Hierdoor krijgt dit ultieme samenwerking-device onder andere een nieuw startscherm dat je laat inloggen met je eigen gegevens en je toegang geeft tot je Office 365-apps en OneDrive-documenten. Daarnaast wordt het nog eenvoudiger om via Skype for Business contact te leggen met anderen. En  stelt de Whiteboard-app je nog eenvoudiger in staat een realtime samenwerking tot stand te brengen tussen verschillende Surface Hubs.

Kortom: vanaf 11 april 2017 staat niets je creativiteit nog in de weg.